Beperking

Ouders en / of kinderen met een beperking hebben soms hele andere uitdagingen en vragen waar ze mee aan de slag willen of moeten. Met een beperking bedoelen we een lichamelijke of verstandelijke beperking, autisme of een andere psychische problematiek, slechtziendheid / blindheid of slechthorendheid / doofheid.

 

Wat kun je zelf?

Hierbij wat tips naar websites die je mogelijk al op weg helpen:

Schouders – een ervaringskenniscentrum voor ouders van zorgkinderen.

MEE De Meent Groep – Ondersteuning bij het leven met een beperking. Medewerkers zijn verbonden aan het team Gezinscoach Venray.

Integrale Vroeghulp – Bij zorgen over de ontwikkeling of het gedrag van uw kind, voor ouders van kinderen van 0 tot 7 jaar.

Iedereen kan sporten – Een regionaal platform dat zich inzet om mensen met een beperking aan het sporten te krijgen en te houden.

Brussenboek – Een website naar boeken voor broers of zussen van kinderen met een beperking.

Ouders met psychische problemen of verslaving – Aanbod voor zowel ouders als de kinderen van deze ouders.

Ouders met hersenletsel – website met informatie over hersenletsel en gevolgen voor familieleden.

Rondom 18 jaar – Waar moet je allemaal aan denken?

Het gezinscoachteam kan ook ondersteuning bieden wanneer er binnen een gezin sprake is van een beperking bij kinderen of bij ouders. Samen kunnen we kijken welke hulpvragen er zijn en wat alle gezinsleden nodig hebben om thuis een betere sfeer te krijgen of mee te kunnen doen op school en/of in de maatschappij. Samen gaan we dan aan de slag om dit voor elkaar te krijgen.

Wil je in contact met ons komen om je vraag voor te leggen? Neem dan contact op via onderstaande button.

Kom hier in contact met ons!