Echtscheiding

Niet meer als partners, maar wel als ouders door het leven. Dit kan een hele opgave zijn. Wat komt er allemaal op jullie af? Hoe gaan jullie het nieuws aan de kinderen vertellen? Hoe gaan de kinderen de echtscheiding verwerken? Hoe kunnen wij als ex-partners goed met elkaar afsluiten en bouwen aan een toekomst los van elkaar, maar samen voor de kinderen?

Samen vooruit

Maak als ouders goede afspraken over de kinderen. Let erop dat je nooit slecht praat over de andere ouder in het bijzijn van de kinderen. Vertel aan je kinderen dat de scheiding niet hun schuld is. Toon oprechte interesse in de gevoelens van je kind en alle vragen die bij de scheiding komen kijken.

Wat moet je allemaal regelen bij een scheiding? Op de website van Rijksoverheid vind je praktische tips.

Bij Villa Pinedo vind je naast informatie en tips voor ouders ook online hulp voor kinderen.

 

Contact

Voor de meeste vragen rondom de scheiding kan een gezinscoach je helpen. We denken graag met je mee hoe je het gesprek met je kinderen aangaat of hoe je met de gevoelens van je kind kunt omgaan.

In samenwerking met het maatschappelijk werk van Synthese bieden we ook omgangsbemiddeling aan. In deze gesprekken staat het verbeteren van jullie communicatie centraal. Dit kan tijdens de scheiding ingezet worden of op een later moment als de samenwerking niet naar wens verloopt. Het is een voorwaarde dat jullie beide open staan voor de gesprekken. Op de website van Synthese vind je meer informatie. Aanmelden kan door contact met ons op te nemen.