Somberheid

Een somber gevoel en niet zo’n zin in de dag: daar heeft iedereen wel eens last van. Zodra je je ertoe kunt zetten om uit bed te komen en aan de dag te beginnen, gaat het vaak weer voorbij. Maar als dat te veel moeite kost, dan kan de situatie verergeren. Zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Wil jouw kind niet meer naar school?
Kijk op deze pagina wat je zelf kunt doen en waar wij je bij kunnen helpen!

 

 

 

Wat kun jij doen?

Sombere gevoelens kunnen er op alle leeftijden zijn. Vaak kun je het herkennen aan de stemming van je kind. Ook lichamelijke klachten zoals buikpijn en hoofdpijn kunnen somberheid aanduiden. Het is belangrijk om dit serieus te nemen en erover te praten met je kind.

-Steun je kind door troost te bieden. Luister naar hoe je kind zich voelt en probeer hier niet over te oordelen.

-Onderzoek de oorzaak van de somberheid. Is er een duidelijke aanleiding? Bedenk samen een oplossing of vraag hulp. Ook als er geen oorzaak te vinden is, aarzel dan niet om hulp te zoeken.

-Het is belangrijk om positieve aandacht te geven aan je kind en leuke activiteiten te ondernemen. Ook een gezonde levensstijl draagt bij aan de stemming. Zorg voor voldoende slaap, gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging.

Trek aan de bel!

Maak je je zorgen over je kind? Is je kind vaak somber en weet je niet meer wat te doen? Wil je kind niet naar school? Buikpijn? Misselijk? Minder vrolijk dan je gewend bent? Of heb je een andere vraag?

Klik op de button hieronder en neem contact met ons op!

Contact