Voor jongeren

Even met iemand praten

Soms gaat het even niet zo lekker. Dat kan veel verschillende oorzaken hebben. Ruzie thuis, moeite met concentreren, moeilijkheden op school en ga zo maar door. Maar soms heb je ook geen idee wat de oorzaak is van een somber gevoel. Dan is het er gewoon, zonder dat je weet waardoor het komt.

In al die gevallen kan het helpen om met iemand te praten. Soms kom je met een paar handige tips al een heel eind en soms is het gewoon fijn om even te vertellen wat je dwarszit.

Waar je ook mee zit: je kunt altijd bij ons terecht en wij kijken samen hoe we je verder kunnen helpen.

Handige sites

Merk je dat je echt direct hulp nodig hebt? Dat je het even niet meer ziet zitten? Je kunt altijd terecht op www.113.nl. Via chat of een gratis nummer kun je contact opnemen met mensen die je een luisterend oor bieden. Daarnaast biedt de website ook tips en tricks en een gratis online training.

Online eens kijken naar een zelfhulp training? Kijk op www.evie.nl voor verschillende soorten trainingen. Je kunt helemaal zelf (anoniem) aan de slag, maar de training kan ook in combinatie met begeleiding van een hulpverlener.

Weet je even niet zo goed waar je moet beginnen? Neem een kijkje op www.mijnpositievegezondheid.nl. Het invullen van de vragenlijst Positieve Gezondheid helpt je kiezen en bespreken wat voor jou belangrijk is. Kun je je voldoende redden? Voel je je gelukkig of juist eenzaam? Heb je medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Zo krijg je een beter beeld van wat er speelt en wat je nodig hebt om positief de dag door te komen.

Positieve gezondheid

Mensen zijn niet hun aandoening. Maar vaak wordt daar in de zorg wel op gefocust. Alle aandacht gaat uit naar klachten en problemen en hoe we dit op kunnen lossen. Bij positieve gezondheid ligt het accent op de mensen zelf. Op hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt.

Door het invullen van een vragenlijst kunnen we in kaart brengen hoe jij zelf je gezondheid ervaart. Aan de hand van de uitkomsten gaan we met je in gesprek over wat voor jou echt belangrijk is en wat jij zelf zou willen veranderen. We bedenken samen wie of wat kan helpen om de situatie te verbeteren.

Er zijn verschillende versies van de vragenlijsten:

Om de tool in te kunnen vullen, moet je je eenmalig registreren op de site van positieve gezondheid.