Werkwijze

Iedereen is anders en niet iedereen vindt hetzelfde fijn. Daarom stemmen we onze aanpak af op de situatie en op degene met wie we gaan praten.
Tegelijkertijd is onze aanpak in de basis wel altijd hetzelfde:

1
Aanmelden

Je kunt je aanmelden bij het gezinscoachteam via school, huisarts, gemeente of rechtstreeks bij Gezinscoach Venray.

2
Contact

De gezinscoach neemt zelf contact met je op. Wij streven ernaar om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Het kan zijn dat je iets langer moet wachten met je hulpvraag wanneer er veel aanmeldingen binnen zijn gekomen. Als dit lastig is, dan kun je altijd contact opnemen, zodat we samen een passende oplossing kunnen vinden.

3
Kennismakingsgesprek

De gezinscoach plant een kennismakingsgesprek met ouders en/of kinderen. Met wie we het gesprek voeren hangt af van de leeftijd van de kinderen en de vraag van de ouders en het kind.

4
Vervolgafspraak

Er wordt, indien wenselijk, een vervolgafspraak gemaakt en een globaal plan van aanpak besproken met de ouders.

5
Gesprekken

Afhankelijk van de vraag voeren we een aantal gesprekken en hebben we tussentijds een evaluatiegesprek om te kijken hoe het gaat.

6
Proces geëvalueerd en afgesloten

Als er na de gesprekken geen vervolgvragen meer zijn, dan wordt het proces geëvalueerd en afgesloten.

7
Hulpverlening

Als er wel nog vragen zijn, dan kijken we of we doorgaan met de hulpverlening of dat er meer nodig is om je verder te helpen (denk aan maatwerk of onderzoeken).

8
Jeugdconsulenten

Bij onderzoek/maatwerk wordt, in overleg met de ouders, contact opgenomen met de jeugdconsulenten van de gemeente Venray om te zoeken naar een passend aanbod.

9
Klanttevredenheidsmeting

Als het traject is afgesloten, dan ontvangen ouders per mail een klanttevredenheidsmeting, zodat we onze hulpverlening kunnen blijven verbeteren en iedereen zo goed mogelijk kunnen helpen.

Trainingen

Naast ondersteuning aan gezinnen en hun kinderen middels gesprekken bieden we ook groepstrainingen aan voor kinderen op verschillende thema’s.
In de trainingen werk je met leeftijdsgenoten aan het vergroten van vaardigheden.

Alle trainingen