De kinderen scheiden mee

Een echtscheiding is niet niks. Vaak heeft dit grote impact op het hele gezin.
Het programma ‘De kinderen scheiden mee’ helpt in groepsverband kinderen met het verwerken van de echtscheiding en met het zo veel mogelijk voorkomen van problemen.

Deze training wordt aangeboden in afstemming met Synthese.
Aanmelden en verdere informatie is te vinden op de website van Synthese

Meer over De kinderen scheiden mee

Voor wie Kinderen (basisschoolleeftijd) wiens ouders gaan scheiden of gescheiden zijn, uit de gemeenten Horst aan de Maas, Venray, Beesel, Bergen en Mook en Middelaar
Wat Programma rondom echtscheiding
Waar Locatie nader te bepalen
Wanneer Start bij voldoende aanmeldingen

Programma voor kinderen van gescheiden ouders

Een echtscheiding is voor iedereen een moeilijke en onzekere tijd. In het programma De kinderen scheiden mee werkt een erkend coach met een groepje kinderen om de verwerking van de echtscheiding zo goed mogelijk op gang te brengen en problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

“Wat hebben de kinderen nodig? Welke vragen hebben zij? Wat willen ze van hun ouders? Hoe voelen zij zich? En waar lopen zij tegenaan?”

Ouders krijgen een presentatie te zien aan het einde van de kindbijeenkomst, gemaakt door hun kinderen en de coach. Hierin worden de vragen op een passende manier gepresenteerd en worden wensen uitgesproken.

Tijdens de ouderbijeenkomst krijgen ouders informatie over de training, hoe ze het gedrag van hun kinderen kunnen begrijpen en hoe ze hun kinderen kunnen steunen.