Plezier op school

‘Plezier op school’ is een tweedaagse zomercursus voor kinderen die naar de middelbare school gaan. Zo kun je met plezier en zelfvertrouwen na de vakantie starten op je nieuwe school.

 

Nieuwe groep start in de laatste week van de zomervakantie 2023!

Meld je nu aan!! aanmelden kan tot 5 juni.

Tweedaagse zomercursus voor kinderen die naar de middelbare school gaan

Voor wie Aanstaande brugklassers uit de gemeente Venray
Wat Tweedaagse zomercursus voor kinderen die naar de middelbare school gaan
Waar Locatie nader te bepalen
Wanneer De week voordat het voortgezet onderwijs begint
Hoe Tweedaagse zomercursus

De overgang naar het voortgezet onderwijs kan voor kinderen die op de basisschool gepest zijn of problemen hebben in de omgang met andere kinderen, extra moeilijk zijn. Het maken van een goede start is erg belangrijk om te voorkomen dat deze problemen zich op de nieuwe school herhalen.

Doel van de cursus is om de kinderen te helpen met plezier en zelfvertrouwen naar de nieuwe school te gaan. Ze leren contact te leggen met andere kinderen, voor zichzelf op te komen en om te gaan met plagen en pesten. We besteden aandacht aan positief denken en non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik.

Aan het einde van het schooljaar vinden de individuele kennismakings-/intakegesprekken plaats. Voorafgaand aan de cursus vindt een ouderavond plaats om kennis te maken met de trainers en informatie over de inhoud van de cursus te krijgen. In/rond de herfstvakantie is er een terugkombijeenkomst voor de deelnemers en bestaat er de mogelijkheid voor ouders om een afsluitend gesprek aan te vragen.

Recensies

“Ik vond het een super leuke, leerzame en fijne cursus. We hebben allerlei verschillende opdrachten gekregen. Ook kregen we kleine opdrachten om thuis te doen. Dit was heel leerzaam. Het waren leuke kinderen en leidinggevenden.”

Sanne, 12 jaar