Voor ouders

Een steuntje in de rug

Een kind opvoeden: het is niet niks. En soms kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Of dat nu is door het gesprek aan te gaan en je zorgen te bespreken of door aan de slag te gaan met concrete tips en tricks.

Hieronder vind je per leeftijdscategorie een aantal tips die je kunnen helpen bij de opvoeding.

Heb je vervolgens toch nog vragen dan denkt Gezinscoach Venray graag met je mee om je verder te helpen. Je kunt gratis contact met ons opnemen, waarna we samen het gesprek aan gaan en kijken hoe we je kunnen ondersteunen. Of het nu gaat om je baby, peuter/ kleuter, basisschoolkind,  je puber of de jongvolwassene: we staan klaar voor gezinnen met kinderen tot 23 jaar.

Baby

Met een pasgeboren baby komt er veel op je af. Het is niet niks, in een keer een klein mensje voor wie je zorg draagt. Heb je het gevoel dat je wel wat hulp of tips kunt gebruiken? Blijft je baby huilen of is hij/zij vaak wakker? Worstel je met de voeding?

Meer tips over baby’s, klik op de button.

Baby

Peuter / kleuter

Een peuter die in de ‘peuterpuberteit’ is beland, of die niet wil eten. Een kleuter die nogal eens een woede-uitbarsting heeft of die ’s nachts nog vaak in bed plast. Het kan lastig zijn om met zulke situaties om te gaan.
Klik op onderstaande button om wat tips te krijgen voor een aantal veel voorkomende vragen.

Peuter / kleuter

Basisschoolkind

Er kan van alles zijn wat ervoor zorgt dat jouw kind even wat minder in zijn of haar vel zit. Problemen met naar school gaan of weinig zelfvertrouwen. Omgaan met vriendschappen en pesten. Maar ook beeldschermgebruik / tijd. Dat soort dingen komen veel voor bij kinderen. Maar hoe los je het op?

Onder onderstaande button kom je uit bij een aantal tips bij bovenstaande vragen.

Onder de andere button vind je een aantal trainingen die je kind mogelijk kunnen helpen.

Basisschoolkind Trainingen

Puber

Pubers zijn niet altijd de gemakkelijkste mensen om mee onder één dak te wonen. Het afzetten tegen ouders en vooral doen waar ze zelf zin in hebben: dat zal vast herkenbaar zijn.
Maar hoe ga je om met een puber die de wereld wil ontdekken?

Onder de button vind je al een aantal tips.

Puber

Jongvolwassene

Je kind voelt zich volwassen aan de ene kant en wil eigen beslissingen nemen maar woont aan de andere kant ook nog gewoon thuis. Hoe ga je daarmee om? Hoe bereid je je kind voor op volwassenheid? En wat komt daar allemaal bij kijken!

Onder de button vind je een aantal tips waarmee je al aan de slag kunt gaan.

 

Jongvolwassene