Lotgenotenmiddag Brain for Kids

Als een van je ouders een hersenletsel krijgt, dan is dat schrikken. Je vader of moeder is ineens veranderd. Misschien is hij of zij ineens verlamd en kan niet alles meer doen zoals vroeger. Misschien doet hij of zij nu heel anders dan vroeger. Misschien woont je ouder tijdelijk in een kliniek om te herstellen. En zorgde je ouder eerst voor jou, nu heeft hij of zij vaker jouw hulp nodig. Hoe jouw situatie ook is, het hersenletsel zet jouw hele wereld op zijn kop.

Je bent niet de enige!
Er zijn meer kinderen die dit thuis meemaken. Maar misschien ken je ze niet. Het kan heel fijn zijn om te praten met kinderen die hetzelfde meemaken. Je begrijpt elkaar en hoeft minder uit te leggen. Die kinderen ontmoet je op deze middag.

Meer over Brain for Kids

Voor wie? Kinderen van 9 t/m 12 jaar uit de gemeente Venray en gemeente Land van Cuijk die een vader of moeder hebben met een niet-aangeboren hersenletsel
Wat? Lotgenotenmiddag
Waar? Bibliotheek De Weijer, De Raetsingel 1 in Boxmeer
Wanneer? woensdag 5 juni
Tijdstip 15.00 - 17.00 uur
Hoe? 1 bijeenkomst

We praten samen over hoe het voor jou was toen jouw ouder hersenletsel kreeg. Hoe heeft dit jouw leven veranderd. Hoe was het thuis vóór het hersenletsel en hoe is het nu. En vooral, hoe ga je ermee om. Met jouw ervaring kun je andere kinderen helpen. De ervaring van andere kinderen helpt jou.

MEE De Meent Groep  en Gezinscoach Venray organiseren de middag in de week van de jonge mantelzorger. Een cliëntondersteuner en een gezinscoach begeleiden de bijeenkomst.